Gnoc­chi met boe­ren­kool

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal voedingswaarden
20 min. bereiden

Ingrediënten

50 g ongebrande walnoten
2 tenen knoflook
1 ui
300 g verse boerenkool (zak 300 g)
3 el traditionele olijfolie
500 g gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, pak 500 g)
150 g Danish Blue blauwaderkaas 50+

Bereiden

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de walnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat 10 min. sudderen.
  • Kook de gnocchi 5 min. in een pan water met wat zout tot ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de gnocchi door de boerenkool en verkruimel de kaas erboven. Verwarm het geheel nog 2 min. door. Strooi de walnoten erover

Presentatie mede mogelijk dankzij het servies van Kitchen & More

Ta­gli­a­tel­le met to­nijn en pak­so

hoofdgerecht
4 personen
795 kcal voedingswaarden
20 min. bereiden

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 teen knoflook (fijngesneden)
1 ui (gesnipperd)
1 struik paksoi (in stukken)
2 bakjes verse tagliatelle (a 250 g, koelvers)
2 blikjes tonijn moot in olijfolie ((a 160 g), uitgelekt)
½ potje zongerijpte taggia olijven (a 180 g)
1 rode ui (in zeer dunne ringen)
1 zak amandelen dry roasted ((125 g), grof gehakt)

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit de knoflook en ui 3 min. Voeg de paksoi toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Voeg de tonijn en olijven toe aan de paksoi en warm 2 min. door. Roer de pasta erdoor. Haal van het vuur en schep de rode ui erdoor. Bestrooi met de amandelen.

Bonna servies mede gemaakt dankzij Borden & Zo